Oorlogsherinneringen

BosniĆ«, Afghanistan, Irak, Nederlands-IndiĆ«…Nederlanders zijn ook na de tweede wereldoorlog geconfronteerd met tal van gewapende conflicten. Als militair, hulpverlener, of als vluchteling die later in Nederland een toevluchtsoord heeft gevonden. Oorlog laat je nooit onberoerd. Het stelt je op de proef, verandert je als mens. De kameraadschap, spanning, de pijn of het trauma laten je nooit meer helemaal los.

Maar hoe vertel je het verhaal aan het thuisfront? Je kinderen, partner, familie, vrienden en collega’s die jouw wereld niet hebben meegemaakt? Praten is niet altijd even makkelijk. Soms helpt het dan om je verhaal op papier te laten zetten. Zodat je dierbaren het hele verhaal leren kennen: wat je hebt meegemaakt, en wat het met je heeft gedaan.

Het ophalen van oorlogsherinneringen kan emotioneel veel teweeg brengen. Daarom is het belangrijk dat je een klik voelt met de schrijver van jouw verhaal. Het (gratis) kennismakingsgesprek is dan ook niet alleen van belang om praktische details te bespreken, maar juist ook om te kijken of je het noodzakelijke vertrouwen voelt.